indirline.com, program indir, indir
16 Temmuz 2025 , Çarşamba             Aktif Ziyaretçi: 5073
   
    Gelişmiş Arama                     Download Sepeti    
  Ana Sayfa > Teknoloji Haber > Internet > Huawei, Telefon Satışlarında Samsung'u Geçti
Habere Yorum Ekleyin
Haber için Yapılan Yorumlar
Haberi arkadaşına gönder
Bu sayfayı yazdır


İlgili Haberler
 Sadece 1 Dakikada En Uzun Ay Tutulmasını İzleyin: Ay İşte Böyle Tutuldu!
 AOC CU34G3S İncelemesi
 ABD'den Çin'e Bir Yasak Daha: Şimdi de Kuantum Bilgisayarlar...
 Epson, Yosundan Biyoplastik Üretimi İçin Düğmeye Bastı
 Samsung, Yeni İddiaya Göre OLED Ekranları İçin LCD'den Vazgeçiyor!
 The Witcher 2. sezon ne zaman? Netflix tarih verdi (Fragmanlar)
 Netflix Aralık 2021 takviminde neler var? İşte yeni sezonlar ve filmler
 Game Factory Booster'ın 2. Dönem Başvuruları Açıldı
 Blue Origins'in Bir Sonraki Uzay Yolculuğunda Sürpriz Bir İsim de Olaacak!
 2 Yıllık Android 10, Android 12 Yayınlanırken Krallığını İlan Etti
 İlgili haberlerin tümü
 
  Huawei, Telefon Satışlarında Samsung'u Geçti
Huawei, Telefon Satışlarında Samsung'u Geçti

Bir firmanın yayınladığı son verilere göre Huawei, telefon satışlarında Samsung'u geçerek ilk sıraya yükseldi.
Eklenme Tarihi: (1.08.2020 11:24:49)
Okunma Sayısı: 237

> topladığı verilere göre Huawei, dünya çapında Samsung'un sattığından (53,7 milyon) daha fazla telefon satarak (55,8 milyon) 2020'nin ikinci çeyreğinde birinci sıraya yükseldi.

>

Huawei'nin ABD tarafından getirilen kısıtlamalara rağmen böyle bir başarı elde etmesi dikkat çekici. Başarıda büyük pay ise firmanın kendi ülkesi olan Çin'deki satışlara ait. Çin'de bahsedilen çeyrekte satışları yüzde 8 artan firmanın denizaşırı pazardaki satışlarının yüzde 27 düştüğü belirtiliyor. Bununla birlikte Samsung'un da küresel salgının etkisiyle ciddi bir düşüş yaşadığı gözleniyor.

>

Canalys analisti Ben Stanton, bu başarıyı birkaç sene öncesinde çok az kişinin tahmin ettiğini, COVID-19 olmasaydı bunun yaşanmayacağını söylüyor. Stanton'a göre Huawei, Çin'in ekonomik iyileşme dönemini iyi değerlendirdi. Çin'de yüzde 1'den daha az paya sahip olan Samsung ise Brezilya, Hindistan, ABD ve Avrupa gibi en önemli pazarlarında salgının etkisiyle düşüş yaşadı.

Huawei ilk sıraya yükselse de, satışları geçen seneki aynı çeyreğe göre yüzde 5 geriledi. Samsung'ta ise bu düşüş, yüzde 27 ile çok daha büyük oldu. Yine de Koreli dev Samsung, yılın ikinci yarısında toparlanacağına inanıyor.

>  


Kaynak: CHIP Online

Copyright © 2016 İndirLine               Program Arşivi | Yardım Merkezi | Bize Ulaşın | Editörlük Sistemi | Siteniz İçin |