indirline.com, program indir, indir
12 Temmuz 2025 , Cumartesi             Aktif Ziyaretçi: 9505
   
    Gelişmiş Arama                     Download Sepeti    
  Ana Sayfa > Teknoloji Haber > Internet > Dünyanın İlk ve En Pahalı Tweet'ini Bir Türk Satın Aldı: Peki NFT nedir?
Habere Yorum Ekleyin
Haber için Yapılan Yorumlar
Haberi arkadaşına gönder
Bu sayfayı yazdır


İlgili Haberler
 Sadece 1 Dakikada En Uzun Ay Tutulmasını İzleyin: Ay İşte Böyle Tutuldu!
 AOC CU34G3S İncelemesi
 ABD'den Çin'e Bir Yasak Daha: Şimdi de Kuantum Bilgisayarlar...
 Epson, Yosundan Biyoplastik Üretimi İçin Düğmeye Bastı
 Samsung, Yeni İddiaya Göre OLED Ekranları İçin LCD'den Vazgeçiyor!
 The Witcher 2. sezon ne zaman? Netflix tarih verdi (Fragmanlar)
 Netflix Aralık 2021 takviminde neler var? İşte yeni sezonlar ve filmler
 Game Factory Booster'ın 2. Dönem Başvuruları Açıldı
 Blue Origins'in Bir Sonraki Uzay Yolculuğunda Sürpriz Bir İsim de Olaacak!
 2 Yıllık Android 10, Android 12 Yayınlanırken Krallığını İlan Etti
 İlgili haberlerin tümü
 
  Dünyanın İlk ve En Pahalı Tweet'ini Bir Türk Satın Aldı: Peki NFT nedir?
Dünyanın İlk ve En Pahalı Tweet'ini Bir Türk Satın Aldı: Peki NFT nedir?

Twitter CEO'su Jack Dorsey, tweet'leri Non-Fungible Token (NFT) olarak satan bir web sitesi olan Valuables @Cent'te, ilk tweet'ini açık artırma ile sattı. Tweet'in yeni sahibi ise bir Türk oldu: Bridge Oracle CEO'su Sina Estavi.
Eklenme Tarihi: (8.03.2021 03:12:12)
Okunma Sayısı: 228

Twitter CEO'su Jack Dorsey, tweet'leri Non-Fungible Token (NFT) olarak satan bir web sitesi olan Valuables @Cent'te, ilk tweet'ini açık artırma ile sattı. Tweet'in yeni sahibi ise bir Türk oldu: Bridge Oracle CEO'su Sina Estavi.Elon Musk Yine Bildiğiniz Gibi: Bu Sefer de MarsCoin Dedi, Çarşı KarıştıElon Musk'ın yazdığı tweet'ler ortalığı karıştırmaya devam ediyor. Teklif verme sürecinin sonunda en yüksek teklifi veren Estavi, Dorsey'in tweet'ine 2,5 milyon dolar ödedi. Bu gelişme, blockchain teknolojisi aracılığıyla kimliği doğrulanmış sanal nesnelerin satış potansiyelini bir kez daha görmemizi sağladı. Dorsey, ilk tweet'i olan just setting up my twttr (Sadece twttr'ımı kuruyorum), 21 Mart 2006'da yazılmıştı. Bu tweet sadece Dorsey'in değil, Twitter'ın da ilk tweet'i olma özelliğini taşıyor. just setting up my twttr ? jack (@jack) March 21, 2006 Aslında satış işlemi Aralık 2020'de başlamıştı. Ancak Dorsey'in geçtiğimiz Cuma günü Valuables @Cent bağlantısını yayınlamasının ardından açık artırmada da gaza basıldı. Tweet için en yüksek teklif olan 2,5 milyon dolar, Bridge Oracle CEO'su Sina Estavi'den geldi. TRON'un kurucusu Justin Sun, açık artırmada 2 milyon dolarlık teklifini artırmayınca, zafere ulaşan Estavi oldu. Dorsey'in tweet'inin satılması, bu satışa rağmen görünür olmaya devam edecek. NFT Nedir? NFT'ler en temel haliyle, dijital bir eserin (ki bu satışta eser Dorsey'in tweet'i oluyor) kime ait olduğunu onaylamak için kullanılan, dijital imza görevi gören dijital dosyalar olarak tanımlanabilir. Valuables @Cent'e göre, bir tweet'in satılması için bu dijital sertifikaya sahip olması gerekli. Başka bir deyişle eserin içerik üretici tarafından imzalanması ve doğrulanmasını gerekiyor. Örneğin Dorsey'in tweet'i olayında tweet'in yalnızca bir benzersiz imzalı sürümü var ve içerik üretici satmayı kabul ediyor. Bu da, ücreti ödeyip ona sahip olabileceğinizi gösteriyor. İçeriklerini NFT'ye dönüştüren ve satışa çıkaran pek çok isim olsa da, bunlar arasında en dikkat çekenlerden biri kuşkusuz Mesut Özil. Fenerbahçe'li futbolcu, bir süre önce bir tasarımcıyla birlikte tasarladığı krampon tasarımlarını ve Mesut Özil avatarlarını aynı şekilde satışa çıkartmış ve satmıştı. Geçtiğimiz günlerde de, internette fenomen haline gelen Nyan Cat'in bir dijital sürümü, 600.000 doların üzerinde bir fiyatla, aynı yöntemle satılmıştı. Satılan ya da satışta olan NFT'ler arasında bir video, bir resmin dijital sürümü, futbol kartlarının dijital sürümü gibi çok çeşitli ürün bulunabiliyor.

Kaynak: CHIP Online

Copyright © 2016 İndirLine               Program Arşivi | Yardım Merkezi | Bize Ulaşın | Editörlük Sistemi | Siteniz İçin |